Er zijn veel verschillende soorten e sigaretten op de markt te vinden waar je uit kunt kiezen, zoals je misschien al weet. Er zijn e-sigaretten te koop als beginnende starter kits tot pakketten die bedoeld zijn voor de ervaren dampers, er is een hoop mogelijk op de e-sigaretten markt! Het is dan ook begrijpelijk dat klanten door de bomen het bos niet meer zien. De vraag die bij veel mensen dan ook leeft is: Welke e sigaret lijkt het meest op een gewone sigaret? Als je wilt overstappen van roken naar dampen dan moet het niet te ingewikkeld zijn, waarschijnlijk wil je het liefst een verdamper hebben die het meest lijkt op een gewone sigaret om zo de overstap zo klein mogelijk te maken. Als deze vraag ook bij jou speelt, lees dan snel verder. In dit artikel leggen we alles uit over e-sigaretten en welke e sigaret het meest lijkt op een gewone sigaret!

De verschillende manieren van roken

Welke e sigaret lijkt het meest op een gewone sigaret? Voordat we die vraag beantwoorden moeten we eerst de manier van roken bekijken. De meeste mensen die normale sigaretten roken trekken de rook van de sigaret eerst naar hun mond toe en trekken de rook daarna dieper door naar hun longen. Deze manier van inhaleren staat in de e-sigaretten wereld bekend als “Mouth-To-Lung”. Als je wilt overstappen van gewoon roken naar een e-sigaret, dan heb je waarschijnlijk het meeste baat bij een e-sigaret model die ook op deze “Mouth-To-Lung” manier geïnhaleerd wordt.

De e sigaret die het meest lijkt op een gewone sigaret

E sigaretten die het meest lijken op een gewone sigaret zijn dus de e-sigaretten die je kan inhaleren op de Mouth-To-Lung manier die we van het gewone roken kennen. Laten we nu kijken naar welke e-sigaretten op deze manier geïnhaleerd kunnen worden en dus het meest lijken op een gewone sigaret.

Voor de meeste mensen die de overstap willen maken naar dampen is een starterset of een pod systeem vaak de beste keuze. Doordat deze e-sigaretten niet zo veel damp produceren kan je ze op de Mouth-To-Lung manier dampen net zoals je gewend bent van een gewone sigaret. Een pod systeem is net wat makkelijker in het gebruik maar heeft ook zo zijn nadelen ten opzichte van een starterset. Laten we de verschillen tussen pod systemen en startersets verder bekijken.

Het grootste verschil tussen deze twee soorten e-sigaretten is het formaat. Een starterset is een e-sigaret zoals we die al langer kennen. Ze werken met een clearomizer waar een coil in zit. Die coil is te vervangen en de clearomizer kan je zelf vullen met e-liquid. Deze startersets zijn groter dan de pod systemen die we kennen. Omdat deze startersets groter zijn krijg je daar ook een grotere batterij voor terug (minder vaak opladen dus) en soms een grotere tank (maximaal 2 ml). De pod systemen zijn een stuk kleiner van formaat waardoor deze gemakkelijker bij je te dragen zijn. Met een pod systeem kan je echter niet zelf je coil vervangen en soms zelfs niet je eigen e-liquid gebruiken. De hele tank, inclusief coil en mondstuk, wordt vervangen als de pod op is of de coil in de pod op is. Een pod systeem is dus kleiner en gemakkelijker in gebruik maar minder duurzaam dan een startset.

Als het goed is weet je nu precies welke e sigaret het meest lijkt op een gewone sigaret!