Wegwerp e sigaretten zijn elektronische sigaretten die niet navulbaar zijn. Deze e-sigaretten zijn zeer handig in gebruik en een goede vervanger van de conventionele tabakssigaret. De wegwerpsigaret is ideaal als je het elektronisch roken eens een keer wilt uitproberen, of om aan iemand cadeau te geven die al langere tijd van plan is om te stoppen met roken. Je kunt met de verschillende e-smokers wel 300 tot 800 trekjes halen. Hierna is de elektrische sigaret op en kun je deze weggooien bij het chemisch afval of een inleverpunt voor batterijen. Wegwerp e sigaretten hebben afhankelijk van het merk een levensduur van 2 tot 3 pakjes sigaretten en zijn zowel met als zonder nicotine verkrijgbaar.             

Disposable, look-a-like of cig-a-like direct klaar voor gebruik

Een wegwerp e sigaret werkt op een batterij, een kleine verdamper en een capsule of cartridge, waar de smaak en de (eventuele) nicotine in zit. Ze hebben bijna hetzelfde uiterlijk als een klassieke tabakssigaret en worden daarom ook wel look-a-like, disposable of cig-a-like genoemd.  De wegwerp e sigaret is direct klaar voor gebruik. Met het nemen van een trekje, wordt de e-smoker automatisch geactiveerd. De batterij verwarmt de vloeistof met smaak, zodat je het kunt inhaleren. Je ademt of blaast slechts waterdamp uit en geen nicotinerook. Deze damp is meestal geurloos. Mensen in je omgeving hebben vrijwel geen last van je roken. Ze ruiken mogelijk alleen iets van de geur van de wegwerp e sigaret.

Een wegwerp e sigaret is veel voordeliger dan tabakssigaretten

Een wegwerp e sigaret werkt anders dan reguliere e-smokers. Waar bij herbruikbare e-sigaretten activering plaatsvindt door het indrukken van een knopje, kunnen wegwerp vapers direct uit de verpakking worden gebruikt. De disposable e sigaret is een stuk voordeliger dan een traditionele nicotinesigaret. Je betaalt een scherpe prijs, je kunt er langere tijd mee doen en je spaart losse vullingen uit als je achteraf het elektronisch roken niet ziet zitten. Elektronische wegwerpsigaretten bevatten geen teer of koolmonoxide, zoals wel bij tabakssigaretten het geval is. Deze stoffen zijn schadelijk voor je gezondheid en komen niet voor bij e-smokers voor eenmalig gebruik.     

E-smokers voor eenmalig gebruik met verschillend nicotinegehalte

Een wegwerp e sigaret is een kant-en-klaar exemplaar, dat je niet eerst in elkaar hoeft te zetten. Je hoeft geen starterspakket of e-liquids aan te schaffen. Er is een ruim assortiment aan wegwerp e-smokers, waarbij gekozen kan worden uit vele verschillende smaken en nicotinegehalten. De smaken lopen uiteen van appel, kaneel, vanille, kersen of citroen tot koffie, aardbei, bosbessen, mango of tabak. En nog meer smaken. Je kunt bij een wegwerp e sigaret ook kiezen voor een bepaald nicotinegehalte, van 6 mg/ml, 12 mg/ml, 18 mg/ml of geheel nicotinevrij. De sterkte kun je laten afhangen van je rookbehoefte.

De nicotine die via de wegwerp e sigaret effectief in het lichaam wordt opgenomen, ligt vele malen lager dan bij een conventionele tabakssigaret. Dit komt omdat de damp niet zo diep in de longen doordringt en bij het verhitten en verdampen niet de volledige hoeveelheid nicotine vrijkomt. Je kunt met deze e-smokers voor eenmalig gebruik van je nicotineverslaving proberen af te komen door de sterkte langzaam af te bouwen.

Een wegwerp e sigaret is in de vorm van Mouth-to-Lung en Direct Lung

Wegwerp e sigaretten kunnen worden geïnhaleerd als een normale tabakssigaret of als een waterpijp. Het inhaleren als een analoge sigaret wordt Mouth-to-Lung genoemd. De damp wordt hierbij eerst naar de mond getrokken en vervolgens doorgehaald naar de longen. Net zoals bij een nicotinesigaret het geval is. Het inhaleren als een waterpijp staat bekend als Direct Lung, waarbij de damp in een keer naar de longen wordt doorgetrokken. Een Direct Lung-apparaat geeft meer smaak en zorgt voor meer damp dan een Mouth-to-Lung e-smoker. Het dampmechanisme wordt geactiveerd door gewoon te inhaleren. De disposable e-sigaretten met POD-systeem hebben een ruime luchtstroom, zodat je deze vapers ook direct over je longen kunt roken. Als je juist wilt stoppen met roken, is het beter om te beginnen met een Mouth-to-Lung e-smoker, aangezien dit apparaat qua werking het meest op de traditionele analoge sigaret lijkt.              

Langzaam afbouwen met e-smokers voor eenmalig gebruik

Wegwerp e sigaretten zijn voor veel dampers vaak de eerste kennismaking met e-smokers. Ze zijn eenvoudig in gebruik, ze gaan langer mee dan reguliere sigaretten, ze zijn veel goedkoper in aanschaf en je krijgt geen teer, koolmonoxide, fosfor, ammoniak of andere schadelijke stoffen binnen. Bij veelvuldig gebruik is het uit kostenoogpunt verstandiger om hervulbare e-sigaretten met e-liquids naar keuze te nemen. Bovendien is de dampervaring van deze e-smokers beter. Een wegwerp e sigaret is een speciaal alternatief voor het roken van tabak. Je behoudt hiermee het gevoel van roken, zonder dat je van alles binnenkrijgt. Je houdt de mond-handactie in stand en kunt dit langzaam afbouwen door een steeds lagere nicotinesterkte te gebruiken.

Cig-a-likes met led-lampjes voor als de inhoud bijna leeg is

Je geniet met een wegwerp e sigaret van je dagelijkse routine, zonder hinderlijke of schadelijke rook. Je ervaart bij elke trek alleen jouw favoriete smaak en een zachte en vrijwel geurloze waterdamp. Er zijn tientallen smaken om uit te kiezen. Voor de liefhebber zijn er verschillende tabakssmaken, voor wie een oppepper nodig heeft is er een eenmalig te gebruiken vaper in koele mentholsmaak. Elke disposable is incluis een niet-oplaadbare, ingebouwde batterij en klein vloeistofreservoir. De batterij is het lange witte deel dat bij gewone sigaretten meestal met tabak wordt gevuld. De vloeistofcapsule is het filtergedeelte. De cig-a-likes met led-lampjes laten je weten als de inhoud van de capsule of cartridge bijna leeg is. Beide soorten e-sigaretten lijken qua uiterlijk erg op elkaar, maar wegwerp e-smokers zijn iets zwaarder.

Vele criteria om rekening mee te houden bij gebruik van look-a-like sigaret

De elektronische sigaret mag op vele plekken worden gerookt. Het is volgens de wet nergens verboden. Er kunnen natuurlijk in een bepaalde omgeving wel huisregels zijn die het roken van een wegwerp e-smoker niet toestaan. Het is lastig om een algemene uitspraak te doen over de beste wegwerp e sigaret. Dit is afhankelijk van je wensen en behoeften. Er zijn diverse criteria om rekening mee te houden: het aantal trekjes dat je met de desbetreffende e-smoker kunt nemen, de dampconsistentie en productie, de smaak en de keelkriebel, de levensduur van de batterij en de totale maandelijkse kosten voor de aanschaf van de look-a-like sigaretten.