De overgrote meerderheid van de vapers begon met één doel voor ogen: stoppen met roken. Voor veel vapers werd het alleen maar een deel van het vermogen om je gezondheid te verbeteren door te stoppen met roken. Vapen werd een hobby! Maar veel vaders hebben een ultiem doel om uiteindelijk te stoppen met vapen. En dat is oke.

Stoppen met vapen wordt gemakkelijker geacht dan stoppen met roken. E-vloeistof bevat niet een breed scala van de verslavende stoffen die worden aangetroffen in sigaretten, en de absolute verslavendheid van nicotine op zich is discutabel. De komst van nicotinezouten heeft gecompliceerde dingen veroorzaakt, maar de meeste tekenen wijzen op een kleine toename in verslavendheid, indien aanwezig – hoewel de hogere nicotineconcentraties die gewoonlijk worden gebruikt met nicotinezouten in de meeste gevallen de boosdoener kunnen zijn.

Afbouwen

Het verlagen van het nicotinegehalte van uw e-vloeistof is de raadzame methode om te stoppen met vapen, omdat het de milde ontwenningsverschijnselen tot een minimum beperkt. Sommige mensen doen het zelfs op natuurlijke wijze, omdat ze merken dat ze in de loop van de tijd minder nicotine uit hun dampen nodig hebben.

Als u met in de winkel verkrijgbare liquids dampt, wordt het geleidelijk verlagen van de nicotineconcentratie meestal bepaald door beschikbaarheid van nicotinesterkte. De meeste liquids hebben een sterkte van 0, 3, 6, 12 mg en soms 18 mg of 24 mg. Er zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het geleidelijk verlagen van de sterkte van uw e-vloeistof.

– Verander de manier waarop u inademt niet.

Van een mond naar een long inademen tot een directe longademhaling, u krijgt meer nicotine per trekje. Als u uiteindelijk op nul nicotine wilt vapen, zal het overschakelen van inhalatiemethoden uw waargenomen nicotine-inname scheeftrekken.

– Houd het e-liquidverbruik in de gaten.

Zelf dosering is een veel voorkomend fenomeen in vapen: mensen consumeren meer e-liquid om hun onbedwingbare trek te dekken. Het halveren van de sterkte van uw vloeistof zal waarschijnlijk resulteren in het gebruik van meer liquid.

Een manier om het afbouwen gemakkelijker te maken, is e-liquid voor doe-het-zelvers. Op deze manier kunt u uw eigen stappen maken zonder de nicotinesterkte in de helft te hoeven verkorten; je kunt gaan van 6 mg tot 5 mg in plaats van 3 mg, wat het verlangen naar nog meer zal verminderen. Als u geen eigen e-vloeistof wilt maken, is een eenvoudiger manier om dit te doen uw nicotine bevattende e-vloeistof te mengen met een 0mg nicotine van dezelfde smaak. Je kunt geleidelijk steeds meer nul-liquid toevoegen tot je uiteindelijk helemaal op nul over bent.

Zodra je nul nicotine bereikt, is stoppen met vapen een veel eenvoudiger proces. Maar, zoals bij cold turkey stoppen, is het raadzaam om een ​​vape en een fles e-vloeistof ergens te bewaren.

Verlaag geleidelijk uw e-liquid verbruik

Als u al e-liquid met een zeer lage sterkte gebruikt, geen toegang hebt tot veel nicotinesterkte-opties, of gewoon veel e-liquid hebt bewaard, kunt u proberen uw e-vloeistofverbruik geleidelijk te verlagen. Maar let op dat deze methode een zorgvuldige monitoring vereist, samen met veel zelfbeheersing.
Als u een vape-mod of een apparaat met een puff-teller gebruikt, kunt u uw aantal hijsjes controleren en doelen voor de dag maken. Anders is het bijhouden van vape consumptie niet zo gemakkelijk als het tellen van sigaretten.
Overgaan van een direct longapparaat naar een mond naar long kan nuttig zijn bij het volgen van deze route. Maar hoewel het u zeker lukt om minder e-vloeistof op een mond naar longapparaat te verdampen, is het waar dat sommige mensen het moeilijk vinden om de inhalatiemethoden te veranderen.
Cold turkey stoppen
Recht door zee. Je stopt onmiddellijk met dampen. Geen vermindering, teller of enige vorm van vergemakkelijking. Je gaat van een vaper naar een niet vaper door de beslissing te nemen en eraan vast te houden. Deze methode kan worden verkozen worden door factoren zoals de angst voor uw gezondheid, ongewenste bijwerkingen, onzekerheid, doktersadvies of zelfs juridische redenen, zoals verhuizen naar een land waar vapen illegaal is.
Als je cold turkey gaat stoppen, kun je de fysieke ontwenningsverschijnselen niet verminderen. Gelukkig zijn de ontwenningsverschijnselen grotendeels mild en geen van de ontwenningsverschijnselen is een garantie, laat staan ​dat je ze allemaal ervaart.

Ontwenningsverschijnselen

Wanneer u stopt met vapen en vooral wanneer u cold turkey wilt stoppen, zult u het meeste kans hebben van nicotineontwenningsverschijnselen. U kunt de drang voelen om te vapen of te roken (als u eerder een roker was). Om die reden is het raadzaam om je vape niet weg te gooien. Bewaar het in een la naast een fles e-liquid. Dit kan uw verdediging zijn om niet opnieuw te roken, want het vinden van sigaretten is veel gemakkelijker dan het verkrijgen van vape-apparatuur en e-liquid.

Mogelijke ontwenningsverschijnselen zijn onder andere:

• Vermoeidheid
• Slaperigheid
• Hoofdpijn
• Verhoogde honger
• Prikkelbaarheid
• Depressie
• Onregelmatig hart en bloeddruk
• Spijsverteringsproblemen

Houd er rekening mee dat, zoals eerder besproken, nicotine ontwenningsverschijnselen worden verondersteld minder intens te zijn bij het stoppen met vapen dan bij het stoppen met roken.
Het is ook algemeen aanvaard dat een groot deel van ontwenningsverschijnselen afhankelijk zijn van de hand-tot-mondwerking. Als u nicotine met e-vloeistof niet wilt bewaren, moet u in plaats hiervan wat zero-nicotine-sap bewaren. In de meeste gevallen is dit voldoende om je driften onder controle te houden. Iets hebben om op te friemelen zou ook geen pijn doen.

Hoe zit het met het verlaten van POD-systemen?

POD systemen zijn ontworpen om je dagelijkse behoeften te dekken, en sommige mensen vinden het moeilijk om ermee op te houden, vooral wanneer het cold turkey is. Als u besluit om POD systemen te verlaten, is er een eenvoudigere methode in twee stappen die u helpt eventuele ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

Stap één: gebruik pods met een lagere sterkte.
PODS zijn verkrijgbaar in grofweg 2% en 1% (20 mg en 10 mg). Als u geen toegang hebt tot pods van 1%, of als u een aroma gebruikt dat niet beschikbaar is in deze sterkte, gaat u direct naar de volgende stap. Als je smaak naar keuze beschikbaar is in 1% sterkte, dan kun je daarnaar proberen over te stappen als eerste stap om de nicotinesterkte te verlagen. Probeer niet meer te vapen, wat gemakkelijk te controleren moet zijn als je één pod per dag gaat verdampen. De sleutel hier is om bij te houden hoeveel pods je gebruikt en uitput.

Stap twee: schakel over naar een open podsysteem.
Open pod-systemen zoals de Lost Vape Orion Go (of een andere goed-aanbevolen pod vapes) laten u de e-vloeistof van uw keuze verdampen. Hierdoor kunt u geleidelijk de nicotinesterkte verlagen en het stoppen veel gemakkelijker maken. Als je een beetje extra damp wilt, ga dan voor 0mg nicotinevloeistoffen omdat ze harder aan slaan bij minder nicotineconcentratie dan bij nicotinezout. Het is raadzaam om te beginnen met een relatief hoog niveau (12 mg en hoger) om eventuele ontwenningsverschijnselen te verminderen.

Vanaf dat moment is het aan jou. Je kunt je nicotinespiegels langzaam verlagen in stappen van 3 mg, of zelfs halveren. Maar doe het niet te haastig. Als je te weinig nicotinesterkte hebt, is de kans groot dat je wat meer trek zult hebben. Als je zin hebt om te roken, aarzel dan niet om je nicotine sterkte een beetje te verhogen.

Tot slot

Je zou denken dat stoppen met vapen een overweldigend proces zal zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het grootste deel van dit gevoel komt voort uit de misvatting dat roken en dampen hetzelfde zijn. Zet het in de juiste context: als u vaper bent, bent u geen roker, en volgens Public Health England heeft u uzelf al een groot plezier gedaan.

Stoppen met vapen is een compleet ander ding om te stoppen met roken, en het moet als zodanig worden beschouwd.