Een e sigaret vullen met water

Veel mensen gebruiken in ons land een e sigaret. Ondanks dat de meeste mensen goed weten hoe ze een e-sigaret moeten gebruiken, is het voor sommige gebruikers niet altijd duidelijk wat wel en niet kan met een e-sigaret. De vraag die ons vaak gesteld wordt is dan ook: Kan je een e sigaret vullen met water? In dit artikel geven we antwoord en verklaring op de vraag of je een e sigaret met water kan vullen.

De manier waarop een e sigaret verdampt

Laten we eerst eens bekijken hoe de vloeistof in een e-sigaret wordt voordat we antwoord geven op de vraag of je kan een e sigaret vullen met water. Een e-smoker ontstaat geen rook maar een bepaalde soort damp. Een e-sigaret verdampt dus en verbrandt niets. Daardoor ligt de schadelijkheid veel lager bij dampen dan bij het roken van een normale sigaret. E-liquids die normaal gebruikt worden in een e-sigaret zijn speciaal ontwikkeld om verdampt te worden. Water is uiteraard niet geprepareerd op de manier dat e-liquid dat wel is, om verdampt te worden.

Daarom: kan je een e sigaret vullen met water? Nee, dat gaat niet! Water warmt namelijk heel snel op bij het verdampen totdat het een temperatuur bereikt die niet prettig is om te verdampen, laat staan inhaleren. Als je een e sigaret vult met water en gaat verdampen dan zou je zomaar je mond, lippen en tong kunnen verbranden door de temperatuur van het water. Best gevaarlijk dus! Tevens kan je ook geen water gebruiken om een smaak aan te lengen. Wanneer je namelijk dat doet (een vloeistof aanlengen met water) verdun je de liquid tevens waardoor je een spetterende coil krijgt en lekkende e-sigaretten. Daar zit geen enkele damper op te wachten!

E-liquid is bedoeld om verdampt te worden, water niet

Het is dus eigenlijk een heel slecht plan om een e sigaret vullen met water! Er komen allerlei problemen van en is waarschijnlijk zelfs gevaarlijk voor je lichaam! Maak daarom alleen gebruik van e-liquids die daadwerkelijk bedoeld zijn voor een e-sigaret. Door een e-liquid te gebruiken die geschikt is voor e-sigaretten voorkom je problemen met je e-sigaret en neem je geen onnodige gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan het verdampen van water. Er zijn vele soorten e-liquids op de markt te verkrijgen. Als je een e-liquid gaat gebruiken zorg er dan voor dat je een e-liquid kiest die past bij je e-sigaret. Kleine e-sigaretten kunnen vaak het best overweg met een vloeistof met maximaal 50% VG. Grote e-sigaretten kunnen het best overweg met een vloeistof met minimaal 70% VG. Tevens is een e-liquid verdampen vele malen lekkerder dan water verdampen! Je hebt een enorme keus aan verschillende smaken, van fris tot tabak tot room tot fruit tot… je kan het zo gek niet bedenken!

Als nu iemand je vraagt of je een e sigaret vullen met water kan, dan weet je het antwoord! Nee, doe maar niet en gebruik gewoon e-liquid die bedoeld is om te verdampen!