Wanneer vapers vragen hoeveel nicotine in een sigaret zit, is dat vaak omdat ze proberen te berekenen welke nicotine-concentratie ze in e-vloeistof willen. Het idee is om de hit na te bootsen die ze van sigaretten krijgen en dezelfde nicotine-ervaring te krijgen van vapen dat ze van roken maken.

Maar weten hoeveel milligram nicotine in één sigaret zit, vertaalt zich niet noodzakelijkerwijs in vapen. Dat komt omdat de manier van bezorgen heel anders is, en zelfs een equivalente hoeveelheid nicotine zal niet dezelfde kick leveren wanneer het in een vape of in een sigaret wordt toegediend.

Nicotine is een complex onderwerp. Vaping360 is een vaping-publicatie en onze nicotineproducten zijn gericht op vapen. Maar omdat de meeste vapers ooit rokers waren en omdat veel rokers op zoek zijn naar alternatieven met een laag risico voor sigaretten, willen we alle aspecten van nicotinegebruik onderzoeken. Dit is ook een behoorlijk interessant onderwerp, en als de FDA erin slaagt om nicotine in sigaretten onder verslavende niveaus te verminderen, wordt het binnenkort zelfs nog interessanter!

Hoeveel nicotine zit er in een sigaret?

Dus, hoeveel nicotine zit er precies in een sigaret? Het is een simpele vraag, toch?

Welnee. Er is tussen de 0,65 en 1 gram tabak in een gemiddelde onverlichte sigaret, die ergens tussen de 7,5 en 13,4 milligram nicotine bevat, volgens testen gedaan in het Behavioral Endocrinology Laboratory aan de Penn State University. Newport-sigaretten hadden de meeste nicotine van een Amerikaans merk getest, namelijk 13,4 mg per sigaret.

Een Marlboro-rood bevat 10,9 mg nicotine en de mediaan van alle geteste merken was 10,2 mg per sigaret. Een afzonderlijke studie van Centers for Disease Control and Prevention (CDC) toont aan dat de merken Newport en Marlboro ongeveer dezelfde hoeveelheid nicotine bevatten (19,4 en 20,3 mg) per gram tabak. Het gemiddelde nicotinegehalte voor alle door de CDC geteste merken was 19,2 mg per gram tabak.

Dat ontkracht zeker de bewering dat één JUUL-pod “net zoveel nicotine als een pakje sigaretten” bevat. Een JUUL-pod bevat 41 mg nicotine (0,7 ml X 59 mg / ml), maar een gemiddeld pakje sigaretten bevat 204 mg nicotine (20 sigaretten X 10,2 mg) – en sommige merken bevatten aanzienlijk meer. Maar de vraag moet niet zijn hoeveel milligram nicotine in een sigaret zit. Het gaat er eerder om hoeveel nicotine uit een sigaret door de roker wordt opgenomen. Het is ingewikkeld.

Volgens Prof. Bernd Mayer van de afdeling Farmacologie en Toxicologie aan de Karl-Franzens Universiteit Graz (Oostenrijk), “Het roken van een sigaret resulteert in de opname van ongeveer 2 mg nicotine en geeft aanleiding tot gemiddelde arteriële plasmaconcentraties van ongeveer 0,03 mg / L (30 ng / ml). “Mayer is een bekende expert op het gebied van nicotine, maar andere onderzoekers hebben iets andere antwoorden. UCLA-professor Arthur Brody zegt dat typische “lichte” sigaretten 0,6-1,0 mg opleveren en rookt regelmatig 1,2-1,4 mg per sigaret.

Dus sigaretten leveren veel minder nicotine aan de roker dan ze daadwerkelijk bevatten. Het verschil lijkt misschien enorm, maar in werkelijkheid maakt het misschien niet uit. Dat komt omdat rokers (en vapers) grotendeels hun opname van nicotine controleren, en omdat andere factoren verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de krachtige levering van nicotine door een sigaret.

Nicotine is nicotine, toch?

Wanneer we nicotine gebruiken, bepalen we zelf hoeveel nicotine we binnenkrijgen – door meer of minder meer of minder vaak, sneller of langzamer te roken. Dat wordt zelftitratie genoemd en alle nicotinegebruikers doen het.

Je weet hoe het voelt om te veel nicotine te hebben, toch? Of je het medicijn nu krijgt van sigaretten of van een sigaret, de effecten zijn hetzelfde:

 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Koud zweet
 • Slapeloosheid
 • Hartkloppingen
 • Angstig of zenuwachtig
 • Rinkelende oren

Maar omdat ons lichaam weet wanneer we genoeg hebben gehad, stoppen of vertragen we. Voor ervaren nicotinegebruikers is het proces bijna onbewust. Zelftitratie is ons brein dat ons vertelt wanneer ons lichaam meer of minder nodig heeft. En die waarschuwingssignalen zijn wat nicotine-overdoses voorkomt. Niemand OD is op sigaretten of vapes. Je zou moeten blijven inhaleren tijdens het braken en het omgaan met een barstende hoofdpijn!

Dus gebruikers houden zichzelf in toom met zelftitratie. Maar nicotine krijgen van een sigaret is iets gecompliceerder. Tussen tabak zelf en de tabaksfabrikanten worden sigaretten gebouwd om een ​​supercharged dosis nicotine aan de hersenen af ​​te geven.

Wat maakt roken zo erg?

Afgezien van nicotine bevatten sigaretten andere chemicaliën die de nicotine afgifte van de rook hyperpergeren. Mono-amine-oxidase-remmers (MAO-remmers) combineren met nicotine om een ​​versterkend effect in de hersenen te produceren waardoor gebruikers meer nicotine vaker willen hebben.

En tabaksbedrijven ontdekten lang geleden dat het toevoegen van ammoniak aan sigarettentabak een vorm van nicotine creëerde die wenselijker was en meer verslavend voor de gebruiker. Door de chemie van de nicotine die de roker absorbeert te veranderen, zorgt de ammoniak ervoor dat de nicotine wordt opgeladen terwijl deze de hersenen raakt.

Dat zijn allemaal redenen waarom we niet eenvoudig het nicotinegehalte van een sigaret kunnen vergelijken met een equivalente hoeveelheid nic in e-vloeistof of een nicotinepleister. Vapes hebben geen ammonia of MAOI’s. Daarom zeggen wetenschappers dat nicotine in e-sigaretten en nicotine-substitutietherapie (NRT-producten) niet zo verslavend is als sigaretten.

Hoeveel nicotine zit er in een sigaar?

Het CDC-onderzoeksteam dat het nicotinegehalte per gram van tientallen sigarettenmerken heeft gemeten, heeft ook sigaren onderzocht. Hoewel geen van de sigaartypen het geteste CDC qua nicotinegehalte in de buurt was van sigaretten, waren grote sigaren (eersteklas, soms met de hand gerold) het dichtst in de buurt. Hier zijn de sigaren met de gemiddelde nicotineconcentraties voor elk, in vergelijking met sigaretten:

 • Sigaretten 19,2 milligram per gram tabak
 • Grote sigaren 15,4 mg / g
 • Cigarillos 13,0 mg / g
 • Kleine sigaren 12,6 mg / g
 • Mini-cigarillo’s 12,5 mg / g
 • Pijptabaksigaren 8,79 mg / g

Zelfs sigaren die evenveel of bijna net zoveel nicotine bevatten als sigaretten leveren het waarschijnlijk niet zo effectief aan de roker. Sigarenrokers inhaleren meestal niet diep (of helemaal niet), en sigaren worden niet behandeld met ammonia om de verslavende kracht te versterken. Dat wil niet zeggen dat sigaren niet verslavend kunnen zijn – maar geen nicotineleveringsmechanisme biedt de verslavende explosie van een sigaret.

Wat als sigaretten GEEN nicotine hadden?

Dat kan echter allemaal snel veranderen. In juli 2017 kondigde FDA-commissaris Scott Gottlieb aan dat het bureau aan het onderzoeken was over een plan om de nicotine in sigaretten te verminderen tot een niveau zo laag dat ze helemaal niet verslavend zouden zijn.

De theorie is dat door het elimineren van het verslavende vermogen van sigaretten terwijl high-nicotine-alternatieven zoals e-sigaretten en NRT-producten op de markt blijven, veel rokers zouden migreren naar alternatieven met een laag risico. En voorstanders van het plan zeggen dat nieuwe rokers helemaal nooit aan sigaretten zouden worden verslaafd.

Het is geen nieuw idee. Wetenschappers voor tabaksbestrijding hebben al sinds 1994 gesproken over het verlagen van de nicotine in sigaretten en recent zijn klinische proeven uitgevoerd met zogenaamde zeer lage nicotinesigaretten (VLNC’s), die soms ook nicotine-sigaretten worden genoemd.

Wat zou een massale zwarte markt van met nicotine gevulde sigaretten voorkomen?

Het plan van Gottlieb staat voor veel uitdagingen. Ten eerste zal dit lang duren – en dat betekent dat het plan moet worden uitgevoerd door toekomstige administraties en toezichthouders van de FDA. En om het mogelijk te maken, zou de FDA moeten laten zien dat het de regel zou kunnen afdwingen. Wat zou een massale zwarte markt van met nicotine gevulde sigaretten voorkomen?

Bovendien moeten serieuze grootschalige proeven aantonen dat VLNC’s echt in staat zijn om te slagen. Ten slotte kon het Congres de druk van de sigarettenindustrie opdringen en de Family Smoking Prevention en Tobacco Control Act wijzigen om de autoriteit van de FDA om het nicotinegehalte te wijzigen of te elimineren.

Maar als Gottlieb erin slaagt om het af te maken – als de FDA in staat is 90 procent of meer van de nicotine uit sigaretten te verwijderen – zou het een van de meest significante politieke en volksgezondheidsgebeurtenissen in tientallen jaren zijn.