E-sigaretten van Primera

De Primera bestaat al sinds 1991 en is in ieder dorp en stad een bekend begrip voor winkelend Nederland. Je kunt er vooral terecht voor bijvoorbeeld tijdschriften, boeken en dagbladen maar ook tabak. Hierin heeft Primera altijd een groot en divers aanbod gehad. Al sinds de opkomst van het elektrisch roken, heeft Primera naast de reguliere tabak producten ook e sigaretten en e-liquid in haar assortiment opgenomen. Dit bied voor een roker uiteraard al snel de optie voor overstappen naar een e sigaret maar hoe zit het met alles eromheen? Als je wilt beginnen met een e sigaret, is het belangrijk om alle verschillen en mogelijkheden goed door te nemen om zo de best passende combinatie van e sigaret en vloeistof te vinden. Wanneer het assortiment beperkt is, zo ook de keuze. Voor alles omtrent elektronisch roken en de e sigaret, ben je vaak beter af bij een gespecialiseerd bedrijf.

Het grootste verschil

Er zijn een hele hoop verschillende e sigaretten op de markt. Als je kijkt naar de werkwijze van winkels als de Primera, is het over het algemeen een “doorloop” winkel. Dit houdt in dat een klant vaak niet langer dan 10 minuten in de winkel doorbrengt. Gemakkelijk als je snel een product nodig hebt, maar wat als je de overstap wilt maken van analoge naar elektrisch roken? Waar begin je nou eigenlijk als je op zoek bent naar een e sigaret? En waar moet je allemaal op letten? Wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld de Primera, zul je hier vaak enkel de Sig-a-likes en Pod systemen vinden. Dit is natuurlijk voor elke beginnende damper een goed begin maar wat doe je als je meer variatie zoekt of als het net niet helemaal is wat je over de rook drempel helpt? Uiteraard zijn er manieren voor om precies het gene te vinden wat het beste bij je past: Een specialist.

Een damp specialist

Stel je wilt een e sigaret kopen, dan is het altijd fijn als je in een keer goed zit. Bij een gespecialiseerd bedrijf is het aanbod vaak groot en is er vaak ook een mogelijkheid om verschillende e sigaretten en e-liquid te proberen en te proeven. Zo maak je direct de juiste stap om een alternatief te vinden voor de analoge sigaret!

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de mogelijkheid om een groter assortiment op te nemen en hier dan ook een beter passend product aan te bieden. De bijkomende productkennis samen met een groot aanbod, bied een specialist de mogelijkheid om voor iedereen een goed werkend product te bieden waarbij er bijna nooit een miskoop gedaan zal worden. Er zijn een hoop verschillende e sigaretten. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten:

Primera klein
 • Sig-a-likes

E sigaretten die, qua vorm, lijken op de traditionele sigaret; niet navulbaar OF vervangende cartridge.

 • Sub-ohm

Grote tank inhoud met veel damp vorming door weinig weerstand; navulbaar, veel variatie in weerstand, heeft meer gemeen met een waterpijp.

 • Pod systemen

Zeer variabele modellen en grote qua apparaat. Container voorzien van verbrandingselement; navulbaar, veel variatie in weerstand/damp productie

 • Wegwerp e sigaretten

Vriendelijk in gebruik, niet te moeilijk met maar een stand: Damp; niet navulbaar, weinig damp productie.

Dit is slechts een kleine selectie van de mogelijke e sigaretten op de huidige markt en het aanbod wordt met de dag meer. Er is een hoop tijd nodig om je te verdiepen in alle mogelijkheden maar het is o zo belangrijk om te zorgen dat je tevreden bent met het alternatief voor roken. Zorg ervoor dat je de tijd hebt (en neemt) om je te laten adviseren over het juiste product dat bij jou wensen aansluit. Wist je bijvoorbeeld dat je met dezelfde vloeistof een totaal verschillende beleving kan hebben afhankelijk van welke e sigaret je het in gebruikt?

Onderscheid

Een bedrijf dat zich specialiseert in de verkoop en handel van elektronische sigaretten zal sneller een optie kunnen bieden die aansluit op uw wensen. Wanneer u nog niet zeker bent over welke e sigaret het beste bij u zal passen, staat er altijd iemand voor u klaar! De voordelen van een speciaalzaak zijn vooral:

 • Productkennis

Door de constante ontwikkelingen binnen de wereld van e sigaretten, is het altijd lastig om bij te houden wat voor nieuwe technieken er op de markt geïntroduceerd worden. Een bedrijf dat is gespecialiseerd heeft de focus hier volledig op liggen waardoor er bijna niets onopgemerkt voorbijgaat. Altijd het nieuwste en het beste product in handen hebben, heeft zo zijn voordeel.

 • Breed aanbod

Zoals eerdergenoemd, de wereld van e sigaretten is groot. Zo groot, dat het als beginnende damper al snel kan aanvoelen als een vloedgolf aan informatie.  Wanneer je bij een specialist koopt, weet je dat er iemand voor je is die de orde in de chaos kan realiseren en samen met jou alle opties kan bespreken en aanbieden. Dit geeft als klant de rust dat je haast nooit een miskoop zou kunnen maken.

 • Persoonlijk advies

Samen met de klant alle opties bekijken en bespreken. Tijd nemen voor de wensen en het aanbieden van het juiste product. Dat is waar een specialist zijn onderscheid maakt! Het is al lastig genoeg om te stoppen met roken, laat staan om zonder het juist advies een alternatief te vinden. De specialist staat voor je klaar!

 • (directe) Garantie

Er is altijd een kans dat een gebruiksvoorwerp defect raakt. Of dit nu komt door een val, een stoot, of een defect: direct weer door kunnen dampen is natuurlijk altijd het beste! Speciaalzaken zullen vaker een ruim assortiment aan “randzaken” op voorraad hebben. Zo kan je direct een vervanging regelen wanneer het jou uitkomt en zit je geen dag zonder e sigaret.

Meest voorkomende fout

Vaak probeert iemand om over te stappen naar een e sigaret maar vallen ze na een paar dagen alweer terug op normaal roken omdat het ze toch niet zo bevalt.
De meest voorkomende reden hiervoor is dat er al snel wordt gekozen voor “zomaar een e sigaret” in plaatst van de juiste e sigaret met de juist vloeistof. Een vloeistof met te hoog nicotine gehalte kan al snel een irritatie geven in de keel. Dit zal voor velen dus ook een reden zijn om terug te gaan naar analoge roken omdat dit, vooral door gewenning, minder irriterend is voor de keel. Net als de vloeistof is de keuze in de e sigaret net zo belangrijk! Bij de grotere speciaalzaken is het aanbod groot en zal deze ook mee gaan met de nieuwe technologieën. Zo is er altijd, wanneer je ook wilt overstappen, het beste product beschikbaar om te helpen bij het stoppen met roken.    

2019-03-29T09:01:32+00:00

2 Comments

 1. José 2 november 2018 at 10:11 - Beantwoord

  Toen ik wou stoppen met roken ging vroeg advies aan dezelfde man die ook altijd mij sigaretten verkocht bij de primera, echter kon hij mij niks vertellen over hoe die e-sigaretten wekte dus nu (2 weken later) zocht ik op maar en toen kwam ik eerst uit op de primera site maar daar was weinig tot geen uitleg. Deze site heeft mij heel erg geholpen om meer te weten te komen over dampen. morgen ga ik naar een damp winkel specialist in Arnhem om een e-sigaret te halen bij damp-e.

 2. Anouk van der Hulst 8 december 2018 at 11:26 - Beantwoord

  Totaal niet postief over de Primera! Het lijkt wel alsof ze je veel liever sigaretten verkopen.

Laat een reactie achter