Het gebruik van een e sigaret is in de meeste gevallen super veilig en gemakkelijk. Nu kan het wel eens een keer voorkomen dat er per ongeluk een stukje niet goed genoeg zit aangedraaid. In dit geval is het mogelijk dat je e sigaret vloeistof in je mond krijgt. Wat moet je doen wanneer je e sigaret vloeistof in je mond krijgt en is het eigenlijk gevaarlijk? Tijd om hier achter te komen, lees dus snel verder!

Wat moet ik doen als ik e sigaret vloeistof in mijn mond krijg?

Goed, wat moet je doen wanneer je e sigaret vloeistof in je mond krijgt? Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het beste is om je mond even kort te spoelen. Je hoeft hier echt geen raar middeltje voor te gebruiken, vaak krijg je met water de smaak wel uit de mond. Doordat de e sigaret vloeistof vrij zoet van smaak is kan het zijn dat je een beetje een nasmaak hebt. Mocht je dit nu heel vies vinden dan kan je altijd even snel je tanden poetsen of je mond spoelen met mondwater.

Wat zijn de gevolgen van e sigaret vloeistof in mijn mond

In eerste instantie zijn er geen schadelijke effecten wanneer je e sigaret vloeistof in je mond krijgt. Nu is het wel zo dat dit alleen zo is wanneer je de vloeistof niet hebt doorgeslikt. Als je de vloeistof wel hebt doorgeslikt is het mogelijk dat je last krijgt van buikpijn. Dit komt nagenoeg nooit voor, de smaak is namelijk niet bepaald lekker waardoor de meeste mensen het gelijk uitspugen. Wanneer je jouw mond niet uitspoelt nadat je e sigaret vloeistof in je mond hebt gehad dan kan het zijn dat je tanden plakkerig aanvoelen. Dit komt met name door de zoete stoffen in de vloeistof. Goed spoelen is dus wel zo handig.

Hoe kan ik voorkomen dat ik e sigaret vloeistof in mijn mond krijg

Het eerste wat je kunt proberen is om wat minder hard te zuigen. We zien dat sommige mensen door te hard zuigen e sigaret vloeistof in hun mond krijgen. Door het wat rustiger aan te doen zal de kans op lekken al veel minder groot zijn. Een andere tip is om altijd te zorgen dat de coil goed vast zit. Wanneer je hem strak hebt aangedraaid zal er voor de vloeistof geen mogelijkheid meer bestaan om te lekken. Dit zorgt ervoor dat je zonder zorgen jouw e sigaret kunt gebruiken. De laatste tip is om je e sigaret op een hoger wattage te zetten. Dat zogt er namelijk voor dat de vloeistof sneller zal verdampen, hierdoor komt de vloeistof niet meer omhoog in het mondstuk.