Als je ervoor kiest om een e sigaret te kopen dan wil je natuurlijk wel een mooie dampwolk krijgen bij het uitademen. Voor een groot deel van de mensen is dit al een belangrijke reden om er ook een in huis te halen. Veel mensen vragen zich af hoe het toch kan dat de ene e sigaret zoveel damp produceert, terwijl de andere e sigaret weer een heel bescheiden wolkje verzorgt. Hoe kan dit? Dat gaan we jou in dit artikel laten zien, lees dus snel verder om hier achter te komen!

Hoe ontstaat veel damp bij een e sigaret

Voordat we ingaan op de apparaten en coils die zorgen voor veel rook is het belangrijk om even te kijken bij de damp zelf. Hoe is het mogelijk dat er zoveel damp ontstaat bij een e sigaret? Dit heeft voornamelijk te maken met de manier van de verwarming in de e sigaret zelf. Zoals je waarschijnlijk al wel weet heeft een e sigaret een speciaal verwarmingselement, dit noemen we de coil. De coil verbrand niets, maar het zorgt er wel voor dat er een dampwolk ontstaat. Er ontstaat meer damp als je de e sigaret op een hoger wattage kan dampen. Het wattage is vaak afhankelijk van hoe laag de weerstand van de coils is. Sub ohm e sigaretten zijn speciale e sigaretten met veel damp die je kunt kopen als je echt specifiek op zoek bent naar die grote wolken.

Welke apparaten produceren het meeste damp

Sub ohm e sigaretten zijn de e sigaretten die het meeste damp produceren. De afkorting Sub ohm houdt in dat je coil een weerstand heeft lager dan 1 ohm, vandaar sub ohm. Vaak zijn de coils in een sub ohm e sigaret zelfs lager 0.5 ohm. Als vuistregelen kan je aanhouden: Hoe lager de weerstand, hoe hoger het wattage. Door het hogere wattage wordt er meer e liquid verdampt en ontstaat er dus meer damp. Het is wel zo dat je hier ook weer wat meer voor neer zult leggen, ze zijn dan ook echt wel wat duurder dan de normale merken. Ook je e liquid verbruik zal hoger liggen. Je moet er iets voor over hebben!

De e sigaretten die het meeste damp produceren zijn de sub ohm e sigaretten. Sub ohm betekent dat de weerstand van de coil onder de 1 ohm ligt. In de praktijk is het zelfs zo dat de weerstand vaak lager is dan 0.5 ohm. Hoe hoger je wattage, hoe meer damp je kan produceren. Je wattage is afhankelijk van de weerstand van je coil. Over het algemeen geldt dat hoe lager de weerstand hoe hoger het wattage. Een sub ohm e sigaret is duurder dan een starterset maar je krijgt er veel meer damp en smaak voor terug!

Een paar tips om zoveel mogelijk damp te produceren

Mocht je graag zoveel mogelijk damp produceren met jouw e sigaret dan is het dus verstandig om te zoeken naar de speciale sub ohm e sigaretten e sigaretten. Deze zijn in een groot aantal winkels beschikbaar, waaronder ons assortiment van Damp-e. Een andere mogelijkheid is om vloeistoffen te kopen die hoog zijn in VG waarde. VG zorgt voor dikkere dampwolken.